За нас

Създателите на „Тоест“

Журналистиката не може да съществува без почтеност. Мисията ѝ е да узнава, да разбира, да формулира съществени теми, да анализира и да свързва читателите помежду им и с реалността. Тя отговаря единствено пред обществото и не бива да е пропаганда, бизнес, лов на кликове и изложба на банери. Честността и обективността ѝ не бива да зависят нито от силните на деня, нито от собственика на медията.

Ние от „Тоест“ сме група мечтатели. Мечтаем с ваша помощ да утвърдим нов модел на финансиране и да докажем, че една качествена медия може да съществува изцяло благодарение на своята взискателна, активна и критична публика.

В „Тоест“ няма да следваме новините. Ще ги търсим, ще ги пресяваме, ще намираме експерти, които да обясняват света около нас на разбираем език. Ще създаваме собствено, концентрирано, полезно съдържание. Ще говорим спокойно и чисто.

Вярваме, че честната журналистика не е лишена от позиция и тя трябва да бъде декларирана ясно. „Тоест“ ще бъде защитник на свободата на мисълта и обмена на идеи, на равенството и свободата като базисни човешки ценности.

Издател и действителен собственик на toest.bg е Фондация „Тоест“. Учредители на Фондацията и членове на Настоятелството ѝ са Ан Фам, Владислав Севов, Йовко Ламбрев и Лина Кривошиева.

Подкрепете ни!


Редакторски екип


Автори


Гост-автори


Китайски автори

в рубриката „Китай отвътре“ на Стефан Русинов