16 март, петък

Земеделското министерство опровергава фалшивите новини, че ще финансира ферми за копаене на криптовалути. Агенцията по храните иззе фалшиви продукти, представящи се за млечни. Индийци са искали да купят ЧЕЗ, а сега китайци наддават за АЕЦ „Белене“.

Самиздат на български: „Глас“ и „Мост“ през 1989 г. – част четвърта

Цялата авантюра с издаването независимите издания „Глас“ и „Мост“ води до уволнението на двама от преките участници, солидна глоба и обжалване в съда. Рубриката „С флумастер в банята“ продължава с разказа за това как се прави самиздат по време на комунизма.

14 март, сряда

БСП поиска комисия за един месец да разследва сделката „Инерком“ – ЧЕЗ. Ей така в комисии и новини за източване на ДДС минават дните. Но пък има и една добра новина – парното и топлата вода няма да поскъпнат от април.

Авторско право срещу свободата на словото

Опасността от налагане на цензура чрез злоупотреба с авторско право е повече от реалистична. Това у нас не е абстракция, а тъжна реалност. Добавянето на задължение за внедряване на филтри само ще подпомогне упражняването на такава цензура и ще затрудни гражданите при достъпа им до информация въобще.

13 март, вторник

Кой похити празника на Радев, ще се питат всички, които могат да правят лицеви опори и коремни обрати. Леонид Решетников обясни във Facebook какво е искал да каже на българите патриарх Кирил, Волен Сидеров обвини Горан Благоев в принадлежност към нехаресвани от него общности, а в това време [...]

страница 1 от 7

Напишете нещо и натиснете Enter за търсене