Тоест

Седмицата в „Тоест“ (17–21 септември)

Тази седмица почетете: за демокрацията като ненужна формалност; за дилемите на президента и някои камъчета в обувката; за самосаботажа – в рубриката „Говори с Нева“; бонус епизод на подкаста „Паралели и меридиани“; за критиката и здравословния снобизъм; и разбира се, седмичните „Вместо новини“.

/ 22.09.2018
Тоест

Седмицата в „Тоест“ (10–14 септември)

Акцентите на седмицата в „Тоест“: Орбан и чл. 7 от Договора на ЕС – какво следва; тревожните изменения в АПК; образованието в България и въпросите, които възникват в първия учебен ден; икономиката на бъдещето и пресечната точка с технологиите; и още...

/ 15.09.2018
Тоест

Ваканция

През горещото политическо лято на 2018-та бяхме ежеседмично на линия. Очертава се още по-гореща политическа есен. Затова тази седмица „Тоест” е в кратка ваканция и в събота няма да има нови публикации. Очаквайте следващите ни материали на 15 септември.

/ 05.09.2018
Тоест

Седмицата в „Тоест“ (27–31 август)

Как оставките нямат значение – важно е, че премиерът Борисов призна вина за състоянието на България; за „гневните боси“ и отчаяната саможертва – разговор с Ренета Инджова; за мълчанието на бизнеса относно кризата с Търговския регистър; нов епизод на подкаста „Паралели и меридиани“; и нови текстове в #говорисНева и #вместоновини.

/ 01.09.2018
Тоест

Седмицата в „Тоест“ (20–24 август)

За властта и шепота на журналистите; за премиерския „късмет“; 1968-ма и една малко известна „тиха“ съпротива; как глобалното затопляне подклажда политически спорове за Арктическия кръг; разговор с Наталия Делева за невидимите сред нас; емоционален фоторепортаж за Мюнхен; и разбира се, седмичните #вместоновини.

/ 25.08.2018
Тоест

Седмицата в „Тоест“ (13–17 август)

За срива на Търговския регистър – разговор с Христо Иванов; има ли застрахователен балон в България; възможно ли е да се повторят мащабните български протести от 2013 г.; нов епизод на подкаста „Паралели и меридиани“; интервю с Бойко Василев; и нови текстове в рубриките #говорисНева и #вместоновини.

/ 18.08.2018
Тоест

Седмицата в „Тоест“ (6–10 август)

За суджуците и бенчовците на властта; за държавната протекция над ТЕЦ „Брикел“; едно полезно ръководство за взаимоотношенията с Комисията по досиетата; що е то подкаст – в рубриката #азкиборгът; отчет за първите шест месеца на „Тоест“ и размишленията покрай него; и разбира се, #вместоновини.

/ 11.08.2018
Бюро с лаптоп, фотоапарат, смартфон, тефтер и др.

Половин година

На 1 август нашият проект „Тоест“ навърши пълни шест месеца. Рано е да празнуваме рожден ден, но пък е подходящо време отново да се отчетем пред вас. И трябва да започнем с едно сърдечно „Благодарим!“ на онези 80 души, които с по-малки или по-големи суми ежемесечно подкрепят „Тоест“ с абонаментни...

/ 11.08.2018