Тоест

Седмицата в „Тоест“ (16–20 юли)

Пътуването на Доналд Тръмп в Европа и последиците от гафовете и непоследователните изказвания; патриотичните игри в управляващата коалиция в България; за чумата по дребните преживни животни, погледнато от по-различен ъгъл; Александър Морфов за разочарованията и надеждите в кратък филм; нов текст в #говорисНева; един пътепис за Малта; и разбира се, #вместоновини.

/ 21.07.2018
Тоест

Седмицата в „Тоест“ (9–13 юли)

За значението на засуканата и неясна на пръв поглед подкрепа от Брюксел за намеренията на България да влезе в еврозоната; за истинските мотиви на законопроекта „Пеевски“; коя е Александрия Окасио-Кортес; за съвременната клубна култура; и за модерните болежки от прекомерна работа с компютър. И седмичният обзор за „Вместо новини“.

/ 14.07.2018
Тоест

Седмицата в „Тоест“ (2–6 юли)

Законотворческата динамика в последните дни в българския парламент, законопроектът за „прозрачност“ на финансирането на медиите, обществената сърдечна активност и дали животът може да е курбан за демокрацията ни. И нови текстове в рубриките „Вместо новини“ и „Говори с Нева“.

/ 07.07.2018
Тоест

„Тоест“ става седмично издание

От месец юли в „Тоест“ материалите от седмицата ще се публикуват в събота сутринта. Целта ни не е да избягаме от работа, а да се опитаме да я направим по-стойностна, по-четивна и гледаема. Междувременно екипът ни подготвя нов дизайн на сайта, който се надяваме да бъде още по-приятен и удобен...

/ 27.06.2018

Бъдещето пред „Тоест“

Този текст можеше да бъде написан и следващия месец, в последния момент. Избрахме по-ранното съобщаване на недотам ведрите новини около развитието на „Тоест“, за да сте наясно какво предстои и с какви темпове ще се развива медията (ако развитие е най-точната дума за това).

/ 03.05.2018

Сверяване на часовниците

Имаме нужда да съпоставим нашите възможности и планове с вашите очаквания. Подготвихме кратка анкета и ще сме много благодарни, ако отделите две минути, за да я попълните.

/ 15.03.2018

Чии пари стоят зад „Тоест“

Отказвайки се от всички други източници на средства, като реклами, спонсорства и програми за финансиране, единствените, на които разчитаме, сте вие. Ако харесвате нашите усилия за качествена и независима журналистика, включете се в тях с малък месечен принос, за да продължим. Подкрепете ни!

/ 08.03.2018
Българският парламент, наполовина огрян от сутрешното слънце, наполовина в сянка.

Законотворчеството като индулгенция

Внесеният от Пеевски законопроект има очевидната цел да облече в закон внушенията, че т.нар. лично от него „непазарно“ финансиране на медиите е нещо лошо и трябва да се държи изкъсо, но удобно пропуска да изисква същото за медии, финансирани чрез банкови кредити, реклама и средства от държавни или европейски програми.

/ 09.02.2018