Категория: Редакционна

Илюстрация на календар със заградено лого на „Тоест“

Седмицата в „Тоест“ (13–17 май)

Седмицата за четене и слушане: анализ на публичната истерия около Стратегията за детето; какво е Европа за гражданите; 🎧 подкаст за евроизборите и кампанията в Австрия и Германия и уроците от Брекзит; колко е неизбежна „неизбежната отбрана“; НАП и колко струва един сгрешен код; кой ще прости на Доган; новата...

/ 18.05.2019
Илюстрация на календар със заградено лого на „Тоест“

Седмицата в „Тоест“ (6–10 май) + отчет

Седмицата за четене и слушане: дебатите за евроизборите; 🎧 подкаст – кампанията в Холандия, Франция и Великобритания; проблемите на ЕС; втори задочен репортаж от Каракас; папата и бежанците; другото шоу на Слави; „чумата“ по животните – 10 месеца по-късно; нов текст в рубриката „Китай отвътре“; отчет на „Тоест“.

/ 11.05.2019

Среща с „Тоест“

Кога: 12 май, неделя, 16:00–20:00 часа Къде: „Генератор“, Бизнес център „Витоша“, София, бул. „Черни връх“ 47 (източен вход) Една година и три месеца от създаването на toest.bg. На рождения си ден на 1 февруари не празнувахме и не почерпихме, защото… е, на кого му се празнува в сиво и студено...

/ 03.05.2019
Илюстрация на календар със заградено лого на „Тоест“

Седмицата в „Тоест“ (21–26 април)

Седмицата: фактотумът Кошлуков; за евроизборите и дезинформацията; д-р Валери Велев за зачестилите случаи на морбили; оптимистичен анализ на демографията; Лесбос и неговите хора с големи сърца; 🎧 разговор с проф. Мария Шнитер за ВиК християните, БПЦ и папата; интервю с Олга Громова за „Захарното дете“.

/ 27.04.2019
Илюстрация на календар със заградено лого на „Тоест“

Седмицата в „Тоест“ (15–19 април)

Седмицата за четене и гледане: Иванчева и българското правосъдие; енергетиката: Гинки или стратегически инвеститори; 🎥 Костов и невъзможната дискусия за Прехода; обзор на пожара в „Нотр Дам“; анализ на приключващия мандат на ЕП; за бежанския лагер „Мория“ на о. Лесбос; #говорисНева и бунтът на думите.

/ 20.04.2019
Илюстрация на календар със заградено лого на „Тоест“

Седмицата в „Тоест“ (8–12 април)

Седмицата за четене и слушане: балансът в обществения дебат; политиката като „пунта мара“; Иван Костов свидетелства за прехода; 🎧 нов епизод на подкаста – с Георги Тошев; договорките и демаркационните линии в ЕС; Темида в потайните стаички; за Белуно и Дино Будзати.

/ 13.04.2019
Малко момче крещи срещу микрофон

Балансът в обществения дебат

Хората, които имат отношение към ограничаване на свободата на словото, се фокусират върху думите… Найо Тицин в интервю за „Площад Славейков“ В скромната си история дотук успяхме да провокираме приличен интерес. Вярваме, че стилът на публицистиката в „Тоест“ вече е достатъчно разпознаваем. Даваме думата на автори, които имат какво да...

/ 13.04.2019
Илюстрация на календар със заградено лого на „Тоест“

Седмицата в „Тоест“ (1–5 април)

Седмицата: видими резултати от #Апартаментгейт; интервю с Радан Кънев; нова рубрика: Проектът „Европа“ за предстоящите европейски избори; да сметнем данъците си; политическата атака срещу „Пловдив 2019“; Facebook, живите и мъртвите; „Говори с Нева“ за критикуването и понасянето на критика; нов текст в поредицата „Китай отвътре“.

/ 06.04.2019
Илюстрация на календар със заградено лого на „Тоест“

Седмицата в „Тоест“ (25–29 март)

Седмицата за четене: притопленият сценарий за енически конфликт; „Апартаментгейт“; докладът на Мълър за Тръмп; президентските избори в Украйна; „Аз, киборгът“ за алгоритмите и хората; за достойнството на мястото, на което живеем.

/ 30.03.2019
Илюстрация на календар със заградено лого на „Тоест“

Седмицата в „Тоест“ (18–22 март)

Гербовата марка СДС; 🎧 „Паралели и меридиани“ за медиите у нас; интервюта с Любчо Нешков за Балканите; с Иво Божков за „Трейс“; с Марина Лякова за ромите в Германия; и с Алмудена Караседо за мълчанието в Испания след Франко; задочни репортажи от Венесуела; обществената зрялост в Нова Зеландия; Лорънс Ферлингети...

/ 23.03.2019