Дино Будзати (1906–1972) е италиански журналист и писател, известен с красивата си, неспокойна проза с фантастични и мистични елементи. В България е познат с книги като „Татарската пустиня“, „Големият портрет“, „Коломбър“, „Шейсет разказа“ – от последната именно е разказът „Една капка“, преведен от Нева Мичева.

За литературния ни флашмоб го чете Линда Русева (р. 1969), по професия актриса, по призвание – изпитателка. Линда играе на сцената и на екрана, но твърди, че най-добрите идеи ѝ хрумват под душа. Пак там обича да пее и смята, че го прави много добре. Обожава: сина си, четенето, хубавата храна и всички текстове на Будзати. Надява се хората да четат повече и да не спират да обичат киното и театъра. Съгласна е с Козма Прутков: „Ако искаш да бъдеш щастлив – бъди!“

Заглавна илюстрация: Александра Димитрова

Аудиорубриката Литературен флашмоб хвърля мост между 23 април, световния Ден на книгата, и 24 май, българския Ден на книжовността. Всеки делник между тези две дати ще публикуваме по една подбрана творба на български или чуждестранни автор, прочетена от писател, поет, драматург, преводач, художник, актьор или издател. Приятно слушане (и четене)!
Тоест

Тоест

Интернет медия, финансирана и зависима единствено от вас – нашата критична и любознателна публика. Бавна, обмислена и честна журналистика. Без реклами и платени репортажи. Без подвеждащи заглавия и сензации.