„Градчето“ е част от дебютната стихосбирка „Уморени от чудото“ на поета и преводач Георги Рупчев (1957–2011), публикувана, когато той – изкусен и изкушен едновременно – е едва на 25 години.

Боряна Пенева (р. 1988) е актриса от класа на проф. Атанас Атанасов, която може да гледате във „Верига от думи“ в Младежкия театър (по-точно в климатичната му инсталация): усъвършенства се в свиренето на акордеон, кахон и хенгдръм; отскоро се занимава с импротеатър; нещото, с което наистина се гордее и се чувства най-пълноценна, е нейното семейство (Милко Йовчев и двете им „вълшебни деца“).

Заглавна илюстрация: Александра Димитрова

Аудиорубриката Литературен флашмоб хвърля мост между 23 април, световния Ден на книгата, и 24 май, българския Ден на книжовността. Всеки делник между тези две дати ще публикуваме по една подбрана творба на български или чуждестранни автор, прочетена от писател, поет, драматург, преводач, художник, актьор или издател. Приятно слушане (и четене)!
Тоест

Тоест

Интернет медия, финансирана и зависима единствено от вас – нашата критична и любознателна публика. Бавна, обмислена и честна журналистика. Без реклами и платени репортажи. Без подвеждащи заглавия и сензации.