Мария Донева
(р. 1974) e „… в Стара Загора“ – отговори тя. Работи в театър „Гео Милев“ там, режисира комедия с театралната група „Виж“ към Съюза на слепите в града, води ученически литературен клуб и „живее в очакване да ѝ хрумне някое стихотворение, детето ѝ да се прибере, да дойде следващият ѝ рожден ден или някой друг празник“. Освен това и преди всичко Мария е поетеса и има блог, пълен с поводи за радостна почуда. Нейното стихотворение „В общата картина“ може да се прочете в блога и в стихосбирката ѝ „Тя се наслаждава на дъжда“, както и да се чуе при нас в изпълнението на Петър Мелтев (р. 1981) – актьор от софийската независима сцена, който от неотдавна радва с красивия си глас главно канадците. Петър е ентусиаст, съосновател на първи неща в България (трупата за импровизационен театър ХаХаХа, фестивала за свободен театър ACT и пр.) и винаги главен герой в добрата литература.

Заглавна илюстрация: Александра Димитрова

Аудиорубриката Литературен флашмоб хвърля мост между 23 април, световния Ден на книгата, и 24 май, българския Ден на книжовността. Всеки делник между тези две дати ще публикуваме по една подбрана творба на български или чуждестранни автор, прочетена от писател, поет, драматург, преводач, художник, актьор или издател. Приятно слушане (и четене)!
Тоест

Тоест

Интернет медия, финансирана и зависима единствено от вас – нашата критична и любознателна публика. Бавна, обмислена и честна журналистика. Без реклами и платени репортажи. Без подвеждащи заглавия и сензации.