Никола Петров (р. 1987) е автор на книгите „Въжеиграч“ (2012) и „Бяс/бяло“ (2017), от която ще чуете стихотворението „Смрачава се“. Изразява се лаконично, разсъждава трезво и ако се съди по поезията му, вижда всичко. Никола е скандинавист, журналист и носител на няколко поетични награди, но едни от най-интересните му роли са участията в словесните двубои Актьори срещу поети, които се разиграват всеки месец на ринга на театър „Сфумато“ в София.

Заглавна илюстрация: Александра Димитрова

Аудиорубриката Литературен флашмоб хвърля мост между 23 април, световния Ден на книгата, и 24 май, българския Ден на книжовността. Всеки делник между тези две дати ще публикуваме по една подбрана творба на български или чуждестранни автор, прочетена от писател, поет, драматург, преводач, художник, актьор или издател. Приятно слушане (и четене)!
Тоест

Тоест

Интернет медия, финансирана и зависима единствено от вас – нашата критична и любознателна публика. Бавна, обмислена и честна журналистика. Без реклами и платени репортажи. Без подвеждащи заглавия и сензации.