Световноизвестният американски фотограф Роджър Балън пристигна за първи път в България, за да представи ретроспективната си изложба „Архетипи“, включваща близо 200 черно-бели фотографии, направени в Южна Африка между 1982 и 2014 г. Повече за реалността и илюзиите, тъмнината и светлината, познатото и непознатото в творбите на фотографа ще ви разкаже лично той в краткото видеоинтервю за „Тоест“.

(за субтитри на български натиснете бутона CC в долния десен ъгъл на екрана)

Изложбата е разделена на две места: може да я разгледате в Националната галерия/Квадрат 500 до 13 януари 2019 г. и в Градската художествена галерия – Пловдив до 5 декември 2018 г.

Благодарим на куратора на изложбата Данислава Делчева и на самия Роджър Балън за предоставените кадри, както и на Невена Дишлиева-Кръстева за помощта при превода на субтитрите.

Лина Кривошиева

Лина Кривошиева

Фотожурналист. Kонструира истории чрез снимки, видео и текст (storytelling). Съавтор в Undaunted Project от 2470.media. Съосновател на Тоест, член на Настоятелството на Фондация „Тоест“. Вдъхновява се от междучовешки отношения. Вярва, че реалността е по-сладка, комбинирана с магически реализъм.